Hoppa till sidans innehåll

Arbetsdagar 7/12 och 8/12

02 SEP 2019 13:23
  • Uppdaterad: 02 SEP 2019 13:23

Goda nyheter; vi slipper sprida ut stora grus-högen med kärror. Andreas Lindtröm kommer ut med traktorn på söndag förmiddag.

Planen just nu är att montera tavelställen och sätta upp ett stödplank för blinderingen på lördag och sedan fylla på med grus och makadam på söndag.

/// Peter


 

Vi måste slutföra arbetet med skjutvallen. Mats L. svetsar tavelhållare i veckan så att vi kan sätta tillbaka duellstället och så måste vi skotta upp en blindering framför duellstället ungefär som det var förut innan Polisen kommer och inspekterar.

Vi börjar vid 9-tiden på lördag 7/12 och fortsätter på söndagen om det behövs.

Redskap som är bra att ha med sig: skruvdragare, spett, spade, slägga och gärna en skottkärra för att transportera tillbaka gruset på blinderingen.

/// Peter


 

Arbetskvällar 13/11 och 14/11

Hej på er

Grävaren har gjort klart steg ett i arbetet. Nu är det dags att bygga mothållet i framkant på vallen. Peter har varit på plats och rekat för stolpar och även slagit ner några stolpskor. Planen nu är att börja bygga mothållet imorgon (onsdag) kväll. Om någon kan under dagen då det är ljust så funkar ju det också men om vi siktar på att sätta igång vid 1800 på banan så bör vi kunna hinna klart på två kvällar så långt att grävaren kan lägga på det sista på fredag. Det är planen.

Jag är gräsänkling imorgon och måste ratta runt barnen och kan därför tidigast komma på plats till 1900-1930. Svenne har lovat att tillse att materialet finns på plats.

I övrigt är det nog rätt enkel konstruktion som virket är räknat för. tre st 45x170 på varandra över hela bredden på båda banorna. Stolparna är 70x70.

Jag skulle tro att vi behöver köra både onsdag och torsdag kväll men det får vi avgöra i morgon kväll när vi det hur det går.

Ni som har bygglampor och skarvsladdar medtag dessa så vi får upp lite belysning från elverket.

Vi börja där så får vi se vart vi hamnar.

Trevlig kväll

Mattias

Skribent: Peter Johansson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Johannishus PSK - Skyttesport
Kent Pettersson, Tjustorpsvägen 1
37275 Johannishus

Kontakt:
Tel: 0705133502
E-post: This is a mailto link

Se all info